Аcordul de asociere cu UE doar a dăunat Moldovei şi Ucrainei

Аcordul de asociere cu UE doar a dăunat Moldovei şi Ucrainei

Semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană nu a îmbunătăţit situaţia social-economică în Moldova şi Ucraina, după cum afirmă o serie de politicieni, ci conduce la pierderea suveranităţii şi independenţei ambelor ţări. Asemenea opinie a exprimat marţi candidatul în ştiinţe economice, politologul ucrainean Alexandr Dudceac, vorbind la conferinţa internaţională “Probleme actuale şi riscuri pentru Moldova în domeniul securităţii”, la Chişinău.

Potrivit agenţiei “Infotag”, el a spus că Acordul de Asociere cu UE contravine unei serii de legi ale Ucrainei, iar însuţi documentul are un caracter militar-politic, nu economic.

“Politicienii vorbesc despre importanţa păstrării independenţei, dar, totodată, aspiră la asocierea cu Uniunea Europeană. Documentul prevede că toate actele legislative adoptate de UE trebuie implementate şi în Ucraina. Acest acord nu are nimic comun cu suveranitatea ţării noastre”, consideră Dudceac.

Potrivit spuselor sale, Moldova riscă să repete soarta Ucrainei şi să ajungă la marginea unui colaps economic.

“În loc să dezvolte propria economie şi activitatea ştiinţifică, Ucraina dezvoltă doar forţa de muncă. Moldova riscă să ofere economia sa pentru control extern, cum s-a întîmplat la noi”, avertizează Dudceac.

 

SURSA: Infotag

См. подробнее: http://politmoldova.com/acordul-de-asociere-cu-ue-doar-a-daunat-moldovei-si-ucrainei.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

десять − девять =