Moldova se află în mâinile oligarhilor

Moldova se află în mâinile oligarhilor

Situația din Republica Moldova se agravează de la o zi la alta. Asta deși, de mai bine de șase ani, la cârma statului se află partidele pro-europene, iar țara a semnat deja Acordul de Asociere la Comunitatea Europeană. Cel puțin așa este văzută țara noastră din exterior. Jurnaliștii de la„The New York Times” au dedicat un întreg reportaj situației sumbre din Moldova.

Jurnaliștii americani scriu că Moldova rămâne a fi în mâinile oligarhilor, iar corupția este endemică. Și asta, pe fundalul emigrării masive a moldovenilor în cautarea unei vieți mai bune.

Publicația americană scrie și despre furtul de la cele trei instituții financiare. Jurnaliștii de peste ocean se arată sceptici că persoanele responsabile vor fi trase la răspundere, iar banii furați – returnați.

„The New York Times” subliniază despre moneda națională care s-a depreciat considerabil în urma furtului, dar și despre ratele dobânzilor care au explodat.

Publicația scrie că Moldova se va confrunta cu probleme grave în cazul în care autoritățile nu vor reuși să obțină încrederea partenerilor externi, care au suspendat orice finanțare.

Guvernul de la Chișinău trebuie să acționeze rapid, pentru a asigura securitatea țării, scrie publicația. În caz contrar, pe fundalul relațiilor tensionate cu Tiraspolul, regiunea transnistreană ar putea deveni „următoarea Crimee”.

См. подробнее: http://politmoldova.com/moldova-se-afla-in-mainile-oligarhilor.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

7 + семь =