GUVERNATORUL GĂGĂUZIEI A PREZENTAT REZULTATELE PRIMELOR 100 DE ZILE ÎN FUNCŢIE

GUVERNATORUL GĂGĂUZIEI A PREZENTAT REZULTATELE PRIMELOR 100 DE ZILE ÎN FUNCŢIE

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, luni a prezentat rezultatele primelor 100 de zile ale aflării sale în funcţia de şef al Comitetului executiv.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, ea a menţionat într-un briefing că deşi „100 de zile la guvernare este un termen mic şi chiar au coincis cu o perioadă dificilă, în acest răstimp s-a reuşit obţinerea rezultatelor pozitive”.

„Timp de trei luni în Găgăuzia cu o vizită pentru prima dată a sosit Preşedintele Nicolae Timofti. Am fost vizitaţi de spicherul Parlamentului, Andrian Candu, de două ori – fostul Premier Chiril Gaburici. Săptămâna trecută – Premierul ales Valeriu Streleţ, fiind prima sa vizită de lucru în ţară în calitate de şef al Guvernului”, a spus Vlah.

Potrivit spuselor sale, pe fundalul reducerii cheltuielilor bugetare în întreaga Moldova Comitetul executiv şi Adunarea Populară au reuşit să identifice 9 mil. de lei pentru realizarea programului de investiţii capitale, în plus toate proiectele sunt realizate în toate localităţile din autonomie.

„Din primele zile au fost întreprinse măsuri eficiente pentru deblocarea exportului de produse găgăuze pe piaţa Rusiei. Am fost vizitaţi de delegaţii ale Rosselihoznadzorului şi Rospotrebnadzorului. Concluzia experţilor a fost una: producţia vegetală corespunde în totalitate standardelor fitosanitare internaţionale. Rezultatul vizitelor – 23 de întreprinderi deja au obţinut permisiune de a exporta producţie în Rusia”, a spus Vlah.

Ea a subliniat că în pofida crizei financiar-economice s-a păstrat stabilitate în domeniul bugetar şi din 1 august partea de venituri a bugetului Găgăuzie a fost executată la 107%.

„Timp de 100 de zile în regiune au fost deschise 14 întreprinderi, iar exportul din Găgăuzia a crescut cu 15%”, a menţionat başcanul, exprimând speranţa că primele rezultate palpabile impulsionează echipa sa să continue lucrul cu dublă energie.

Başcanul i-a decorat pe cei trei predecesori ai săi în funcţia de Guvernator al autonomiei cu distincţia supremă a Găgăuziei – Ordinul Gagauz Yeri. Ordinul a fost conferit lui Gheorghe Tabunşic, Dmitri Croitor şi Mihail Formuzal „pentru contribuţie considerabilă în fortificarea statalităţii poporului găgăuz”.

См. подробнее: http://politmoldova.com/guvernatorul-gagauziei-a-prezentat-rezultatele-primelor-100-de-zile-in-functie.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

20 − 19 =