Vladimir Voronin s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA la Chișinău

25863-14019-19778-88

Liderul comunist, Vladimir Voronin a avut, miercuri, o întrevedere cu William Moser, ambasadorul american la Chișinău, în cadrul căreia au discutat despre scandalul din Găgăuzia, situația din regiune și semnarea Acordului de Asociere a R. Moldova cu UE, notează HotNews.md. 

Potrivit serviciului de presă al PCRM, șeful misiunii diplomatice americane a dorit să afle opinia lui Voronin despre situaţia creată în Găgăuzia în special, după incidentul de marți din Adunarea Populară a acestei unităţi teritorial-administrative. În contextul discuțiilor despre autonomia găgăuză, liderul comunist a menţionat că este necesară instituirea unei funcţii de viceprim-ministru pe problemele etniilor.

În contextul situației din regiune, Voronin a declarat că „cetăţenii ţării sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă la hotarele țării, iar guvernarea actuală ar trebui să fie mai atentă în declaraţii şi acţiuni pentru a nu deruta populaţia”.

Vladimir Voronin și William Moser  au discutat şi pe marginea semnării Acordului de Asociere RM-UE. Vladimir Voronin a spus că „acest document este unul care impune riscuri pentru perspectivele de dezvoltare a ţării deoarece nu sunt promovate interesele ei”.

HotNews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семнадцать − тринадцать =