Acest Guvern arată mai urât decât precedentul

Acest Guvern arată mai urât decât precedentul

PLDM a făcut doi paşi înapoi atunci când a renunţat la candidatura Maiei Sandu şi l-a desemnat pe Valeriu Streleţ la funcţia de premier. Declaraţia a fost făcută de către vicepreşedintele Partidului Socialist, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Maia Sandu a fost unicul dintre miniştri care a făcut ceva, deşi a făcut unele lucruri cu care nu eram de acord. PLDM a înaintat-o de ochii lumii pentru a-şi reabilita credibilitatea în faţa partenerilor străini. În realitate, nimeni din alianţă n-a dorit-o pe Maia Sandu, deoarece toţi cei trei lideri sunt implicaţi în afaceri murdare, iar Maia Sandu le-ar fi încurcat”, a spus fruntaşul socialist.

Ion Ceban consideră că noul guvern „arată mai urât decât precedentul”. „Valeriu Streleţ este o persoană şantajabilă şi acest lucru este foarte rău pentru un premier. Îl cunosc pe Streleţ. Acum spune una, iar după ce primeşte indicaţii prin telefon de la şeful de partid, face cu totul altceva. La Ministerul Educaţiei au pus o fostă prezentatoare de televiziune, care nici pe aproape nu are capacităţile manageriale ale Maiei Sandu. Ministru al Apărării l-au pus pe Anatol Şalaru, care a făcut dezastru la Ministerul Transporturilor şi este departe de militărie”, a precizat Ceban.

Fruntaşul socialist este de părerea că PLDM nu trebuia să cedeze în privinţa candidatului la funcţia de premier. „PLDM putea să iasă frumos din situaţie: le punea partenerilor de alianţă condiţia: ori votează candidatura Maiei Sandu, ori merg la alegeri anticipate. PLDM ar fi câştigat imagine şi credibilitate. Este clar că la aşa-zisele negocieri ultimul cuvânt l-a avut de spus Partidul Democrat, iar Partidul Liberal l-a ajutat”, a declarat Ceban.

См. подробнее: http://politmoldova.com/acest-guvern-arata-mai-urat-decat-precedentul.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

тринадцать + одиннадцать =