Să schimbăm modelul de guvernare în Republica Moldova

Să schimbăm modelul de guvernare în Republica Moldova

Platforma Social Democrată, constituită din Partidul Social Democrat, Uniunea Centristă din Moldova și Partidul Societății Progresiste își propun schimbarea modelului de guvernare în Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă cu participarea liderilor acestor formațiuni.

Drept argument, reprezentanții Platformei menționează, că actuala guvernare a desconsiderat în permanență Constituția și legile țării, a uzurpat puterea poporului prin instituirea unui regim pseudodemocratic dupa formă, dar oligarhic-dictatorial după conținut, bazat pe subordonarea autorităților publice, inclusiv a justiției, intereselor clanurilor mafiotice politico-oligarhice cu denumirea AIE-1– AIE-3.

De asemenea, Platforma Social Democrată consideră, că aplicarea sistemului reprezentativ de organizare și funcționare a puterii de stat în Republica Moldova s-a discreditat, devenind păgubitor pentru cetățeni și societate, care conștientizează necesitatea instituirii unui nou sistem politic și de guvernare, capabil să asigure crearea mecanismelor de control popular asupra puterii de stat și să garanteze drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

Renunțarea de la sistemul reprezentator de organizare a puterii de stat (parlamentarism) și instaurarea dictaturii populare, care presupune instituirea consiliilor reprezentanților poporului la nivel local și Consiliului Suprem al Reprezentanților Poporului la nivel național constituie una dintre prioritățile Platformei.

“Pilonul de bază care stă la temelia Acordului politic privind constituirea și funcționarea Platformei Social Democrate este schimbarea modelului de guvernare în Republica Moldova, a temeliilor politice de formare, organizare și funcționare a puterii de stat. Este vorba de a pune la temelie puterea poporului, care se manifestă prin consiliile locale, raionale și un Consiliu al reprezentanților poporului la nivel național”, – a menționat Mihai Petrache, liderul Uniunii Centriste din Moldova, partid co-fondator al Platformei.

 

http://alfanews.md/ro/politica/item/6379-propunere-sa-schimbam-modelul-de-guvernare-in-republica-moldova-video

См. подробнее: http://politmoldova.com/sa-schimbam-modelul-de-guvernare-in-republica-moldova.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

11 − девять =