Nu cred că cei care au adus ţara pe muchie de prăpastie o pot salva

Nu cred că cei care au adus ţara pe muchie de prăpastie o pot salva

Directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă, Igor Boţan, susţine că, în calitatea sa de cetăţean, nu crede că cei care au adus ţara timp de 6 ani pe muchie de prăpastie o pot salva. Igor Boţan a declarat, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, că ar aştepta ca liderii partidelor de la guvernare să procedeze europeneşte – să-şi prezinte demisia din funcţiile publice şi din funcţiile partinice, transmite IPN.

Cât priveşte reacţiile partenerilor externi cu privire la învestirea noului cabinet de miniştri în frunte cu Valeriu Streleţ, Igor Boţan a menţionat că pentru partenerii europeni şi americani contează stabilitatea, lucru care este greu de atins în situaţia în care cei care au guvernat ţara în ultimii ani au adus această ţară pe muchie de prăpastie. În ceea ce ţine de angajamentele pe care şi le-a asumat noul premier, Igor Boţan le consideră absolut neconvingătoare. Potrivit lui, chiar şi liderul de partid din care face parte Streleţ, Vlad Filat, a menţionat că cetăţenii nu au încredere în această alianţă şi ei ar trebui să depună eforturi pentru a recâştiga această încredere.

Referitor la reacţia Fondului Monetar Internaţional şi a Occidentului, Igor Boţan, a declarat că acestea au reacţionat cu mesaje de salut, dar cu multă-multă prudenţă, pentru că după negocieri, după facerea publică a priorităţilor guvernului, după publicarea programului de guvernare, urmează să se întreprindă paşi foarte concreţi.

La fel, Igor Boţan a menţionat că au existat reacţii şi de la Moscova, care sunt foarte-foarte reticente şi se subliniază că această Alianţă pentru Integrare Europeană este una anti-rusească şi se caută doar profituri de pe urma relansării relaţiilor comerciale, nicidecum relansarea relaţiilor politice.

 

См. подробнее: http://politmoldova.com/nu-cred-ca-cei-care-au-adus-tara-pe-muchie-de-prapastie-o-pot-salva.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

2 × 3 =