Voronin vrea să scape de Petrenco și Muntean

8be7aa2ed9a045949875f962c725a7cd

Iurie Muntean — să fie demis din funcția de secretar general al Partidului Comuniștilor, iar Grigore Petrenco — să fie exclus din Biroul executiv al PCRM!

Asta a cerut, ieri-seară, președintele PCRM, Vladimir Voronin, la ședința Executivului politic al partidului care a avut loc la sediul PCRM.

 Potrivit unor surse din cadrul PCRM, cei adunați la ședință au început să discute aprins la tema situației din Găgăuzia. La un moment dat, Voronin s-a luat la ceartă cu cei doi, care optau pentru măsuri radicale, și a făcut propunerea ca Petrenco și Muntean să fie excluși din organele de conducere a PCRM.
Propunerea lui Vladimir Voronin nu a fost însă susținută, pe motiv că, pentru a lua asemenea decizii, este necesară convocarea ședinței plenare a PCRM.
 Solicitați de Ziarul NAȚIONAL să spună ce s-a întâmplat la ședința de ieri de la sediul partidului, Grigore Petrenco a ascultat întrebarea și ne-a rugat să revenim mai târziu, fără să ne răspundă în vreun fel, iar Muntean nu a ridicat receptorul. Sursele din anturajul comuniștilor ne-au mai spus că anunțul lui Mark Tkaciuk de a pleca din Parlament nu a fost discutat ieri, întrucât acesta nu a fost prezent la ședință.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

три × один =