Ambasadoarea Suediei atenționează că Parlamentul RM COMUNICĂ INSUFICIENT cu populația despre Acordul de Asociere

parlamentlogo
Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman a atenționat că Parlamentul comunică ineficient cu populația despre efectele semnării Acordului de Asociere cu UE, anunță Politik.md. Diplomata a recomandat în acestsens Legislativului să depună mai multe eforturi pentru a asigura o comunicare eficientă.
Aceasta a avut loc în cadrul unei întrevderi cu liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, când  diplomatul suedez a mai recomandat să continue reformele demarate, în special de combatere a corupției.
Potrivit diplomatului suedez, banii oferiți de Suedia în următorii ani au menirea de a asigura integrarea economică mai strânsă a Moldovei cu UE şi dezvoltarea economiei de piaţă, dar și consolidarea democrației, asigurarea respectării drepturilor omului și supremația legii.
„Reiterez că Moldova este o ţară lider în cadrul Parteneriatului Estic. Astfel, Suedia a decis să aloce câte 14 milioane de euro anual pentru promovarea reformelor, iar în şapte ani această sumă va atinge aproximativ 100 de milioane de euro”, a declarat Ingrid Tersman.
Totodată, Ambasadoarea a menționat că, în preajma semnării Acordului de Asociere cu UE, Republica Moldova are nevoie și de suport politic, de care va beneficia necondiționat din partea Suediei.

În context, liberal-democratul a mulțumit pentru susținerea financiară oferită de Guvernul suedez în procesul de implementare a reformelor şi de modernizare a societăţii, exprimându-şi convingerea că Republica Moldova va rămâne şi în continuare pe agenda priorităţilor externe ale Suediei. De asemenea, Valeriu Streleț și-a exprimat speranța că semnarea Acordului de Asociere din 27 iunie curent va decurge fără incidente.

Politik.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двенадцать − три =