Orheienii vor avea 40 de autobuse noi şi dreptul de circulaţie gratuită


Orheienii vor avea 40 de autobuse noi şi dreptul de circulaţie gratuită

Începând cu luna ianuarie 2016, locuitorii oraşului Orhei vor putea circula gratuit în transportul public din localitate şi tot către această perioadă prin oraş vor circula 40 de autobuze noi de marca HUNDAY, a declarat primarul de Orhei, Ilan Şor într-o emisiune televizată, citată de IPN.

Ilan Şor a spus că a semnat un contract de procurare a 40 de autocare noi de la compania coreeană HUNDAY, care vor fi livrate în termen de 5 luni. El a dat asigurări că imediat ce parcul de autobuze va fi reînnoit, tarifele pentru călătorie vor fi anulate. „În felul acesta vom păşi în noul an cu noutăţi frumoase şi utile pentru întregul oraş”, a menţionat Şor.

Primarul a mai subliniat că autobuzele care vor fi procurate din fonduri extrabugetare prin intermediul organizaţiei obşteşti „Pentru Orhei”, sunt destinate special pentru traficul urban, sunt amenajate şi proiectate corespunzător. De asemenea, autobusele noi vor înlocui unităţile de transport vechi, care circulă acum pe rute, au consum redus de combustibil şi corespund normelor ecologice, un lucru important pentru un oraş.

Ales primar al orașului Orhei din primul tur de scrutin la alegerile locale generale din acest an, Ilan Şor a promis în campania electorala că va asigura oraşul cu transport public gratuit.

 

См. подробнее: http://politmoldova.com/orheienii-vor-avea-40-de-autobuse-noi-si-dreptul-de-circulatie-gratuita.html


Loading...