Pedagogii sunt gata să declare grevă la mijlocul lunii mai

ghjacj.p

Cadrele didactice sunt gata să declare grevă la mijlocul lunii mai, dacă nu vor fi satisfăcute revendicările lor cu privire la majorarea salariilor cu 50%, a declarat marţi în timpul protestelor din faţa Guvernului Dumitru Ivanov, preşedintele sindicatului educaţiei şi ştiinţei, transmite agenţia News-Moldova.

Ivanov a menţionat că până la momentul dat Guvernul  a propus o majorare a salariului cu 20% pentru pedagogi şi majorarea salariilor (nu se ştie cu cât) pentru personalul auxiliar din şcoli (surori medicale, lucrători tehnici, paznici etc.).  Sindicatul este gata să continue negocierile pentru a obţine satisfacerea revendicărilor protestatarilor. Deocamdată aceştia nu sunt mulţumiţi de cele promise de Guvern.

Potrivit liderului sindicalist, Ministerul Educaţiei ar trebui să se pronunţe, să nu stea la o parte, ca până acum. Actualmente, salariul mediu al unui pedagog este de 3,5 mii de lei, iar educatorii de la grădiniţe primesc puţin mai mult de 2 mii de lei.

Un grup de 4 persoane care reprezintă masa protestatarilor au intrat în sediul executivului pentru a negocia cu reprezentanţii Guvernului.

News-Moldova

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

6 + девятнадцать =