Justiţia aservită politic, sancţionează protestele paşnice împotriva lui Plahotniuc

Justiţia aservită politic, sancţionează protestele paşnice împotriva lui Plahotniuc

Justiția moldovenească a degradat şi cu nimic nu se deosebește de „haimanalele agramate conduse de mușchiosu deputat Țuțu”, gata să îndeplinească orice poruncă porcoasă a stăpânului său politic – oligarhul Vladimir Plahotniuc.

De această părere este fostul reprezentant al Moldovei în Consiliul Europei şi ONU, politologul Alexei Tulbure, comentând decizia judecătoriei Buiucani privind interzicerea protestului paşnic şi demontarea forţată a corturilor din orăşelul libertăţii, instalat în faţa casei oligarhului Plahotniuc.

„Este o decizie a unei justiții aservite puterii oligarhice. Crimele comise de alde Plahotniuc, Filat, Ghimpu, de clasa guvernantă nici se anchetează, nici în judecăți nu ajung. Protestele civice împotriva acestor crime sunt imediat sancționate de așa numita justiție (numai denumirea a și rămas) controlată de grupările oligarhice, îndeosebi de cea condusă de Plahotniuc”, a declarat Alexei Tulbure pentru agenţia MOLDNEWS miercuri, 29 iulie.

„Astăzi justiția moldovenească cu nimic nu se deosebește de haimanalele agramate conduse de mușchiosul deputat Țuțu, gata să îndeplinească orice poruncă porcoasă a stăpânului său politic. Justiția moldovenească a degradat, acolo în loc de judecători ne-am trezit cu “титушки”, disponibili pentru orice fărădelege. Sper că decizia împotriva ”Orășelului libertății” nu va putea fi pusă-n aplicare pentru că este una ilegală și agramată”, a mai specificat diplomatul.

În dimineaţa zilei de miercuri, 29 iulie, în regim de urgenţă şi respingând solicitarea apărării de a aduce martori, instanţa de la Buiucani a dat curs cererii Primăriei Chişinău şi a interzis desfăşurarea protestului paşnic şi a dispus demontarea corturilor din orăşelul libertăţii.

Unul din liderii protestatarilor, Grigore Petrenco a calificat decizia drept „o comandă politică” şi una „în favoarea oligarhului Plahotniuc”.

Protestatarii au anunţat că au atacat decizia instanţei la Curtea de Apel şi că protestele nu vor înceta, iar în fiecare seară, oamenii sunt aşteptaţi la miting, la ora 20.00 în „orăşelul libertăţii” din faţa casei lui Plahotniuc pe strada Bulgară, 41 din capitală.

De remarcat că a doua săptămână la rând, nu contenesc protestele împotriva majorării tarifelor la energia electrică şi gazele naturale, declanşate atât la sediul ANRE, cât şi în faţa casei oligarhului Vladimir Plahotniuc. Săptămâna trecută, protestatarii au instalat zeci de corturi în faţa locuinţei controversatului oligarh, declarând acest teritoriu – „Orăşelul libertăţii”. Acţiunea se desfăşoară în regim non-stop şi fără drapele de partid. În această perioadă, regimul de guvernare a întreprins mai multe tentative violente de a demonta forţat corturile şi de a interzice protestul paşnic al oamenilor nemulţumiţi de noile tarife.

Amintim că la 18 iulie, ANRE a decis majorarea tarifului la energia electrică cu 37% şi va constitui acum 2,16 lei/kwh. Totodată, instituţia a acceptat şi creşterea preţului la gaze naturale pentru consumatorul final de la 5,97 lei la 6, 53 lei sau cu peste 15%. După aceste majorări şi Apă Canal Chişinău a solicitat o scumpire a tarifelor la apă şi canalizare cu circa 40%. Ulterior, şi întreprinderea „Termoelectrica” (fosta S.A. „Termocom”) a depus o solicitare la ANRE, în care cere  o plată mai mare pentru furnizarea energiei termice cu 50%, invocând „ajustarea tarifului la preţurile de astăzi”.

См. подробнее: http://politmoldova.com/justitia-aservita-politic-sanctioneaza-protestele-pasnice-impotriva-lui-plahotniuc.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

13 + 1 =