CONDIȚIONARE // Formuzal vrea o cotă fixă din toate granturile europene

ea0b6d2a2bd7fdb19c2c8f824d723dcaBașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, cere autorităților de la Chișinău, dar și oficialilor europeni să repartizeze în autonomie 5% din toate granturile și creditele acordate de Uniunea Europeană Republicii Moldova.

Bașcanul susține că banii europeni trebuie să fie distribuiți în funcție de numărul de locuitori din raioane, și nu în funcție de culoarea politică a conducătorilor localităților.

„A fost la noi comisarul european pentru Agricultură, care este un om cu autoritate și l-am pus în fața faptului – dacă acordați granturi și credite, asumați-vă și obligativitatea de a monitoriza cum sunt împărțiți banii, în așa fel încât Găgăuzia să primească cele 5% care i se cuvin. Acest lucru ne-a fost promis și de ambasadorul României, când au fost acordate cele 20 de milioane de euro pentru renovarea grădinițelor, dar am primit doar 1,3%”, s-a plâns Formuzal în cadrul ședinței Executivului de la Comrat.

Mihail Formuzal spune că unele raioane primesc câte 5-6% din granturile și creditele europene, fiindcă sunt susținute de actuala guvernare, însă banii sunt restituiți în mod legal de toți cetățenii R. Moldova.

http://ziarulnational.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

одиннадцать − 1 =