Fostul președinte al CCA a fost găsit spînzurat

Fostul președinte al CCA a fost găsit spînzurat

Fostul presedinte al CCA, Gheorghe Gorincioi, s-a sinucis. Acesta a fost gasit spanzurat de un copac de catre propriul ginere.

Potrivit politiei, fostul presedinte al CCA a lasat si un biletel de adio, insa deocamdata acesta nu a fost facut public.

Totul s-a intamplat in aceasta dimineata. Ieri, victima impreuna cu sotia si ginerele sau, s-au dus la Parata, acolo unde familia detine o vila. In aceasta dimineata sotia si ginerele s-au intors la Chisinau, iar Gheorghe Gorincioi a ramas la vila. Astfel, astazi, in jurul orei 10, ginerele sau l-a telefonat, insa acesta nu a raspuns la telefon. Barbatul s-a intors inapoi la vila din Parata unde l-a gasit pe fostul presedinte al CCA spanzurat de un copac din curtea casei.

Fostul presedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Gheorghe Gorincioi, a fostcondamnat pe 5 iunie la patru ani de inchisoare, cu supendare pe termen de trei ani pentru corupere pasiva.

Gheorghe Gorincioi si Terente Cherdivara, fost sef al Directiei Administrative a CCA, au ajuns in vizorul oamenilor legii dupa ce in ianuarie 2011 ar fi estorcat de la un agent economic 110.000 de lei. Banii ar fi fost ceruti pentru a nu initia controale de verificare a calitătii mărfurilor si volumului serviciilor indeplinite, in rezultatul executării unui contract de achizitii semnat cu CCA. Terente Cherdivară a fost retinut in flagrant in timp ce primea banii.

Acum doi ani, Curtea de Apel Chisinau l-a condamnat pe fostul subaltern al lui Gheorghe Gorincioi la sapte ani de detentie. Acesta a primit atunci si o amenda de 20.000 de lei. Totodată, acesta a fost privat de dreptul de a ocupa functii publice pe un termen de trei ani.

См. подробнее: http://politmoldova.com/fostul-presedinte-al-cca-a-fost-gasit-spinzurat.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре × два =