Juristul Ghimpu cu fals în acte

gimpu

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, ascunde în continuare datele despre proprietatea deţinută. Deputatul nu şi-a indicat în declaraţia de venituri şi proprietate pentru anul 2013 un apartament de lux din inima capitalei, procurat încă în anul 2011, transmite News-Moldova.

Potrivit actelor de la Întreprinderea de Stat „Cadastru”, intrate în posesia News-Moldova, apartamentul cu trei odăi şi cu o suprafaţă totală de 154,65 metri pătraţi a fost înscris pe numele lui Mihai Ghimpu în registrul bunurilor imobile la finele lunii decembrie 2011.

Cu toate acestea, Ghimpu a indicat în declaraţia pentru anul 2013 doar apartamentul de pe strada M. Kogâlniceanu, cu o suprafaţă totală de 63,1 metri pătraţi.

Încercările agenţiei de a obţine o explicaţie din partea liberalului s-au soldat cu eşec. Ghimpu refuză să răspundă la apelurile noastre telefonice, la fel şi purtătorul de cuvânt al PL, Marina Vizdoagă.

De asemenea, nu este clar din ce bani şi-a procurat Ghimpu în 2011 un apartament în centrul capitalei de aproape 155 metri pătraţi, în condiţiile în care în acel an a declarat un venit de aproape 255 mii lei, iar preţul unui metru pătrat în asemenea blocuri ajunge să coste şi 1.200 euro.

Ghimpu a ascuns de opinia publică şi în 2012 acest apartament, dar şi un automobil marca „Ford”.

Atunci Ghimpu a răspuns ironic la solicitarea de a explica de ce a ascuns aceste proprietăţi, spunând că are apartament “şi în Washington, şi în Paris, şi în Berlin, şi la Strasbourg”.

Potrivit legislaţiei în vigoare, demnitarii care depun mărturii false în declaraţiile lor de venit riscă să se aleagă cu dosar penal.

News-Moldova

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре × один =