Serghei Lavrov vine la Chişinău

Natalia-Gherman-Serghei-Lavrov-Moscova

CHIŞINĂU, 2 iun – News-Moldova. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, transmite News-Moldova.

Natalia Gherman, ministrul Afacerilor externe şi Integrării Europene, a declarat pentru Europa Liberă că, „data exactă n-a fost stabilită”.

„În cadrul vizitei cu siguranţă vom semna mai multe acorduri bilaterale, care sunt elaborate de experţii din ambele state şi vom continua să discutăm relaţiile economice, comerciale şi, bineînţeles, procesul de soluţionare a conflictului transnistrean”, a spus Gherman.

Aceasta a precizat că vinerea trecută „a avut un contact foarte important cu omologul rus, domnul Serghei Lavrov”.

„Am avut o convorbire telefonică despre aspectul relaţiei moldo-ruse şi am reuşit să discutăm în profunzime. Federaţia Rusă pare a fi actualmente implicată în foarte multe procese şi evoluţii pe plan regional. Mă refer la criza ucraineană şi la toate conotaţiile acestei crize, inclusiv modul în care ea afectează relaţiile Federaţiei Ruse cu alte state pe continentul european şi pe plan global. Deci, am discutat ce se întâmplă în relaţia bilaterală”, a continuat ministrul moldovean.

Gherman a adăugat că peste o săptămână la Chişinău va veni Grigori Karasin, viceministrul rus de Externe. În cadrul acestei vizite se va face „o evaluare completă a stadiului actual al relaţiilor moldo-ruse”.

„Dialogul moldo-rus continuă, se menţine şi obiectivul diplomaţilor din ambele părţi pentru a trece în stadiul de cooperare, cu o perspectivă importantă pentru ambele părţi pe care o vom dezvolta în continuare”, a concluzionat ministrul Gherman.

News-Moldova

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

девятнадцать + девятнадцать =