Delegaţia moldovenească participă la sesiunea adunării parlamentare a NATO

nato-flag_infoprut_roDelegaţia Moldovei, condusă de vicepreşedintele Comisiei pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, Alexandru Cimbriciuc, participă la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a ONU, deschisă vineri la Vilnius.

Potrivit agenţiei «INFOTAG», cu referire la serviciul de presă al legislativului, în debutul forumului discursuri au ţinut preşedintele AP NATO, Hugh Bayley, preşedintele parlamentului Lituaniei, Loreta Grauziniene, prim-ministrul lituanian, Algirdas Butkevicius, Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen.

La şedinţa plenară au fost adoptate declaraţiile cu privire la extinderea NATO, relaţiile transatlantice şi de susţinere a Ucrainei.

În cadrul sesiunii delegaţia moldovenească s-a întrunit cu preşedintele AP a NATO, Hugh Bayley.

«INFOTAG» precizează: Adunarea Parlamentară a NATO reprezintă un forum pentru dialogul parlamentar internaţional cu privire la probleme de securitate, politice, sociale şi economice. Adunarea reuneşte 257 membri cu drepturi depline ai legislativelor din cele 28 de ţări membre NATO, membri asociaţi din 16 ţări asociate printre care şi Republica Moldova şi observatori parlamentari din Australia, Republica Coreea, Egipt, Japonia, Kazahstan. Moldova este ţară membră a programului NATO «Parteneriat pentru pace».

Infotag

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

19 − 16 =