GRATIS doar în această săptămână — consultația la medicii oncologici

538c22ced6032_72Și în acest an, în incinta Institutul Oncologic din Chișinău, dar și în raioanele republicii, toți doritorii pot beneficia gratuit de servicii de consultanţă privind controlul profilactic al cancerului. Asta pentru că în perioada 2-7 iunie se va desfăşura săptămâna ,,Anticancer’’, cu genericul ,,Depistarea precoce şi screening-ul cancerului”, transmite Politik.md.
Eveniment este organizat cu scopul de a sensibiliza opinia publică despre necesitatea depistării precoce a maladiilor oncologice. De asemenea, un obiectiv pe care îl presupune este informarea populației despre faptul că maladiile depistate la timp, pot avea şanse de vindecare şi rezultate îmbucurătoare.
Numărul persoanelor diagnosticate cu cancer este în creştere. Dacă în anul în R. Moldova au fost luaţi la evidenţă 8204 bolnavi, atunci în anul 2013 numărul acestora a ajuns la 8 441 de bolnavi primari.
Mortalitatea prin tumori maligne a constituit în anul trecut 5835 decese la 100 de mii de locuitori, față de anul 2012 când această cifră constituia 5734.

Menționăm că acest eveniment este organizat de către Ministerul Sănătăţii în colaborare cu IMSP Institutul Oncologic.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

десять − пять =