Deznodămîntul este inevitabil și fatal…

Deznodămîntul este inevitabil și fatal…

Ex-deputatul liberal-reformator, jurnalistul Valeriu Saharneanu afirmă că AIE-3, creată recent de PLDM, PD și PL, va dispărea la un moment dat ca și AIE-1 și AIE-2, fără a-și duce pînă la capăt mandatul și fără a-și realiza obiectivele declarate. Despre aceasta el menționează într-o postare pe blogul său.

”AIE este obligată să realizeze pas cu pas Acordul de Asociere la UE, semnat și parafat cu surle și trîmbițe, pe cînd pentru părinții ei fondatori fiecare pas făcut în această direcție înseamnă pierzanie curată. Conflictul de interese avansează pînă la starea cînd cei trei ajung să înțeleagă că dacă progenitura lor este lăsată (salutată de popor și ajutată de parteneri) să-și ducă misiunea pînă la capăt, capătul înseamnă sfîrșitul lor”, afirmă fostul deputat, citat de TRIBUNA.

În opinia sa, ”deznodămîntul este inevitabil și fatal: sfîrșitul AIE nu este nici filosofic aidoma celui al ciobănașului moldovean din „Miorița” lui Alecsandri, și nici „la ceas oprit de lege şi de datini…” descris de Labiș în „Moartea căprioarei”. ”AIE este omorîtă cu sînge rece și premeditare spre satisfacția samsarilor și stupefacția poporului și a partenerilor. Lăcomia ajunsă pînă la bestialitate, voracitatea (pofta de mîncare exagerată), egoismul feroce al părinților-fondatori, incultura lor politică, prostia pe de o parte și geniul rău pe de alta nu au lăsat nicio șansă bietului lor copil politic”, afirmă el, menționînd în context că ”în aceste condiții, prin pruncucidere, au sfîrșit pe rînd primele două AIE – întruchiparea speranței de reînnoire a zece ani de calvar comunist și de dreptate a jertfelor zbuciumatului aprilie 2009”.

Valeriu Saharneanu amintește în context de declarația liderului PL, Mihai Ghimpu, precum, că ” cea de-a treia Alianță era ca și moartă” și susține că respectiva declarație ”nu este de neglijat”. ”Să înțelegem, vorba vine, că gura prostului adevăr vorbește? Este declarația o moarte anunțată din timp? De ce nu? Dacă începem să ne punem întrebări, ce garanții există ca tripletul AIE nu va avea soarta primelor două surate. Au trecut cumva pruncucigații prin purgatoriul oprobriului public, au avut măcar mustrări de conștiință, s-au pocăit cumva, și-au cerut iertare, au promis că nu o var mai face? Nimic din toate astea. Din contră, la botezul AIE-3 din 23 iulie 2015, am auzit aceleași declarații gratuit„asumate” și cuvinte goale în loc de scăldătoare ca și la 10 august 2009 și 30 decembrie 2010”, mai scrie el.

См. подробнее: http://politmoldova.com/deznodamintul-este-inevitabil-si-fatal.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре × 2 =