Voronin: „Nu intenționăm să facem coaliție cu cineva!”

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova niciodată nu a făcut și nici nu intențioează să facă coaliție cu cineva. Despre aceasta a anunțat astăzi liderul PCRM, Vladimir Voronin, răspunzând la întrebarea dacă e gata să facă o coaliție post-electorală cu Partidul Democrat după alegerile din toamnă.

 d1ffab8c34fe44a5b39495c25aa3d62f

„Noi nu am făcut coaliție nici în 2009, când aveam 60 de mandate și nu ne ajungea un singur mandat ca să alegem președintele, nici în 2010 — când aveam 42 de mandate. Nici acum nu intenționăm”, a spus Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Preamoi Razgovor” (n.r. „Dialog Direct”) de la postul de televiziune Jurnal TV.

Liderul comunist s-a referit în special la posibila coaliție cu Partidul Democrat din Moldova, în contextul în care, ieri, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, liderul democrat Marian Lupu nu a exclus posiblitatea formării unei coaliții post-electorale de centru-stânga.Potrivit lui Voronin, Moldova ar trebui să facă ca în Grecia: „partidul care a acumulat cele mai multe voturi, are dreptul să formeze Guvernul”, a mai menționat liderul PCRM, cu trimitere la faptul că „Grecia este patria democrației”.

realitatea.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шестнадцать + 10 =