Regimul pregăteşte militari moldoveni, români şi americani pentru controlul mulţimii la proteste

Regimul pregăteşte militari moldoveni, români şi americani pentru controlul mulţimii la proteste

Ministerul Apărării a început la poligonul din Bălţi să instruiască şi să pregătească militari moldoveni, împreună cu soldaţii americani, români, polonezi şi georgieni, pentru controlul mulţimilor în timpul protestelor.

Despre aceasta anunţă postul Publika TV, controlat de oligarhul Plahotniuc. Potrivit sursei citate, „soldaţii sunt instruiţi pentru a putea participa la operaţiuni de patrulare, escortare, dar şi pentru a putea controla mulţimile în timpul protestelor”.

În acelaşi timp, ministerul Apărării, condus de Viorel Cibotaru, a fost mai rezervat în explicaţii şi anunţă, într-un comunicat de presă, că la Bălţi, în cadrul fazei active a aplicaţiilor militare este antrenat un efectiv de 500 de persoane, instruit „inclusiv pentru controlul mulţimii”.

În acest context, liderul Blocului Roşu, Grigore Petrenco, care a anunţat din 22 iulie proteste zilnice împotriva majorării tarifelor la energia electrică şi gazele naturale în faţa oficiului lui Plahotniuc, se întreabă „pentru care proteste se pregăteşte Armata Moldovei şi cine înaintează asemenea ţinte?”.

„De când oare ţine de competenţa Forţelor Armate ale Republicii Moldova „controlul mulţimii”? Cunosc oare cetăţenii Georgiei, Poloniei şi României că FA ale lor sunt instruite pentru a zădărnici protestele paşnice?”, a scris politicianul pe reţele de socializare.

Mai mult, Petrenco anunţă că a făcut o navetă la poligonul din Bălţi, care spre marea lui uimire, nu este securizat. „Am fost ieri la Bălţi şi am decis să arunc o privire la acest poligon. Este la 2 km. Nici nu este îngrădit la perimetru. Am intrat, am văzut. Parcă nici poligon n-ar fi, ci un scuar public. Viorel Cibotaru, aveţi grijă, să nu vă suprasurmenaţi antrenându-vă să „controlaţi mulţimea”, nu de alta, că până la finele instruirii veţi mai pierde câteva Hummer-e”, a mai anunţat sursa citată.

Amintim că reprezentanţii Blocului Roşu, condus de Grigore Petrenco, au anunţat acţiuni de protest zilnice din 22 iulie, începând cu ora 20.00, în faţa sediului ANRE, cu ulterioara deplasare în marş spre oficiul lui Plahotniuc. Oamenii vor protesta împotriva deciziei de majorare s tarifelor la energia electrică şi gazele naturale.

См. подробнее: http://politmoldova.com/regimul-pregateste-militari-moldoveni-romani-si-americani-pentru-controlul-multimii-la-proteste.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 × один =