Chirtoaca: «Pietonala va fi un drum pentru barbati»

3841a8cf676f417abbdf780e4755bc88

Investitia costa peste 300 de mii de euro. Strada pietonala urma sa fie gata inca toaman trecut iar ulterior, primarul a anulat orice data limita.

Lucrarile pe strada pietonala bat pasul pe loc. Pavajul, care a inceput sa fie asternut va fi periculos pentru femeile care poarta tocuri iar cei de la Primarie nu stiu ce sa faca.

 Nici copiilor si invalizilor nu le va fi mai usor. Astfel autoritatile nu exclud ca vor amenaja cateva portiuni de strada cu piatra slefuita, dar nu vor renunta la granitul care deja a fost cumparat.

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “Am inteles ca va fi un drum pentru barbati ca nu se poate de mers pe tocuri. Ce facem, sa discutam».

Vladimir GURITENCO, PRETOR BOTANICA: “Pai barbatii sa-i ia in brate pe femei».

Gabriela CIUMAC, SEF DIRECTIE RELATII EXTERNE: “De ce intrebati mai intai barbatii si pe urma femeile, trebuie sa fie si o bucata de asfalt sau ceva unde sa se poata merge.”Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR: «O sa aiba de suferit si mamele cu carucioare».

Ion CARPOV, SEF DIRECTIE ARHITECURA: “Eu cred ca noi trebuie sa facem sa le fie la toti bine”.

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “Scoatem problema la Referendum. Pai in toate orasele este pusa piatra de asta, vezi ca la ei s-a slefuit timp de 20 de ani.”In final, primarul a cerut Arhitectului Orasului sa shimbe proiectul astfel incat  zona pietonala sa fie accesibila pentru toata lumea.

Conform proiectului, pe strada Alexandru Diordita urmeaza sa fie amenajate terase si sa fie deschise expozitii de arta. In dreptul strazilor Columna si Alexandru cel Bun nivelul carosabilului va fi ridicat si vor fi instalate semafoare pietonale.Investitia costa peste 300 de mii de euro. Strada pietonala urma sa fie gata inca toaman trecut iar ulterior, primarul a anulat orice data limita.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 + четыре =