OFICIAL! Raionul Leova — CEL MAI REZISTENT în faţa sancţiunilor cu care ameninţă Rusia

Drapelul-Rusiei--simbolul-national-al-TransnistrieiRaionul Leova este cel mai independent faţă de gazele Ruseşti, comunică Politik.md.  Acest fapt poate fi constatat ca urmare a declaraţiilor reprezentanţilor Ministerului Economiei, care susţin că anume raionul Leova este lider în ceea ce priveşte numărul instituţiilor publice încălzite cu energie din biomasă.
Astfel, 25 şcoli, grădiniţe şi centre comunitare din Raionul Leova vor trece la încălzirea pe biomasă în următorul sezon de încălzire şi vor avea un serviciu unic de gestionate a acestora. Acestea sunt prevederile cheie ale primului model de Parteneriat Public Privat în sectorul energiei din biomasă.
„Vom fi primul raion din R. Moldova ce va crea un serviciu de parteneriat public privat dintre consiliu raional şi un agent economic, dezvoltând infrastructura termoenergetică din surse de biomasă şi creând servicii integrate de gestionare a acesteia”, a declarat Eufrosinia Grețu, Președintele raionului Leova.
Compania Green-Farm va instala în acest an centrale moderne de ardere a peletelor în 19 instituţii publice din raionul Leova, investiţia cifrându-se la circa 500.000 de euro.
„Vom angaja şi plăti salariile operatorilor acestor centrale termice şi le vom livra biocombustibil pe toată durata sezonului de încălzire. Compania noastră produce biocombustibil sub formă de brichete şi pelete, are experienţa instalării sistemelor de încălzire pe biomasă, în 2013 construind centrale termice pe biomasă în 35 de instituţii sociale”, a mai adăugat Valeriu Pleşca, director Green-Farm.
Centralele termice se vor afla în gestiunea agentului economic pe o perioadă de 11 ani, timp în care autorităţile locale vor plăti 997 lei pentru fiecare giga calorie de energie din biomasă produsă. Ulterior, centralele termice vor deveni proprietate a Consiliului raional Leova.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 × два =