Remunerări mai mari pentru cei, care vor elabora și verifica testele de examen

examen
Plata pentru examinatorii și evaluatorii examenelor din instituțiile de învățământ a fost majorată. Un astfel de proiect a fost aprobat astăzi, 28 mai, de Guvern, anunță Politik.md.
Documentul conține mai multe elemente noi. Astfel, fiecare membru al grupului de lucru va primi pentru elaborarea materialelor de evaluare și elaborarea programelor de examen sau traducere 1500 de lei lunar, față de 987 de lei cât era până acum. Va fi mărită și retribuirea muncii pentru preşedintele şi secretarii centrelor de BAC (sesiunea suplimentară — 12 zile x 8 ore), dar și pentru preşedintele şi adjuncții Comisiilor Republicane de evaluare a lucrărilor de examen, pentru organizarea şi coordonarea activităţii comisiei etc.
O altă prevedere ține de faptul că numărul de teste de Bacalaureat, pe care va trebui să le verifice un evaluator într-o oră, va fi redus de la patru — la două lucrări.
Proiectul mai prevede acoperirea cheltuielilor pentru transportarea și scanarea testelor de examen și asigurarea cu necesarul de rechizite de birotică pentru Comisia Şcolară de Examen, Comisia Raională/Municipală de Evaluare, Centrul de Bacalaureat, Comisia Republicană de Evaluare a lucrărilor.
Documentul a fost elaborat de Ministerul Educației, Agenția de Asigurare a Calității pentru a asigura un proces corect și echitabil la verificarea lucrărilor de examen pentru toți candidații la examenele de absolvire, a contracara corupția prin remunerarea corectă a persoanelor implicate în elaborarea testelor și evaluarea lucrărilor de examen. Mai mult decât atât, proiectul își propune să responsabilizeze cadrele didactice implicate în activitățile de desfășurare a examenelor de absolvire.
politik.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семь + 19 =