Fostul viceministru al Economiei are statut de bănuit în dosarul BEM

Fostul viceministru al Economiei are statut de bănuit în dosarul BEM

 

Fostul viceministru al Economiei, Dumitru Godoroja şi Directorul adjunct al Agenţiei Proprietăţii Publice, Angela Susanu, sunt bănuiţi în dosarul furtului miliardelor de la Banca de Economii.

Potrivit unui comunicat al procuraturii generale, cei doi sunt bănuiţi de neglijenţă în serviciu. Procurorii îi suspectează că „îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor pe parcursul perioadei iulie-august 2013, care a generat pierderea pachetului majoritar de acţiuni al statului în Banca de Economii”.

Amintim că decizia de a ceda pachetul majoritar de acţiuni de la BEM a fost adoptată în august 2013 de o comisie specială a Guvernului Leancă.

Procurorii mai anunţă că au audiat mai mulţi funcţionari de diferit rang, inclusiv actualul ministru al Justiţiei Vladimir Grosu,  vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici, deputatul Oleg Reidman, fostul ministru al Finanţelor Veaceslav Negruţa, fostul preşedinte al Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe Veaceslav Ioniţă, dar şi alte persoane din domeniul public.

În cadrul aceluiaşi dosar a fost citat fostul şef al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare Artur Gherman. Acesta a fost audiat asupra circumstanţelor referitoare la modul de înregistrare a modificărilor în Registrul de Stat al Valorilor Mobiliare, ca urmare a emisiei suplimentare de acţiuni la SA Banca de Economii (peste 80 000 000 de lei), precum şi asupra modului de executare a deciziei Curţii Supreme de Justiţie din 27 noiembrie 2014 prin care s-a dispus anularea Hotărârii CNPF de înregistrare a acţiunilor din cadrul emisiei suplimentare.

Procurorii au dispus ridicarea unor documente şi acte de la sediile Parlamentului Republicii Moldova, Cancelariei de Stat a Guvernului, Băncii Naţionale a Moldovei, Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Agenţiei Proprietăţii Publice, Ministerului Finanţelor, precum şi de la Comitetul Naţional de Stabilitate Financiară.

См. подробнее: http://politmoldova.com/fostul-viceministru-al-economiei-are-statut-de-banuit-in-dosarul-bem.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

16 − 1 =