UE a decis să îngheţe finanţarea pentru Republica Moldova


UE a decis să îngheţe finanţarea pentru Republica Moldova

Uniunea Europeană a îngheţat finanţarea pentru Republica Moldova. O spune şeful Delegaţiei UE în ţara noastră, Pirkka Tapiola. Potrivit acestuia, banii europeni vor ajunge în bugetul Moldovei atunci cînd autorităţile de la Chişinău vor forma un nou Guvern, capabil să negocieze un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, dar şi să soluţioneze criza din sectorul bancar.

„Decizia noastră în acest moment este de a îngheţa suportul bugetar. Uniunea Europeană îşi doreşte să vadă formată, cît mai curînd, o coaliţie de guvernare, iar noul guvern să contacteze imediat Fondul Monetar Internaţional pentru a solicita un nou acord de finanţare. În acest moment, aşa cum se ştie deja, ţinem cont de două aspecte: criza bancară şi stabilitatea macrofinanciară a ţării”, a menţionat Pirkka Tapiola.

Conform ministrului Finanţelor, Anatol Arapu, în acest an, Uniunea Europeană a prevăzut pentru Moldova o finanţare de 40,7 milioane de euro. Banii urmau să ajungă în visteria ţării în calitate de suport bugetar în mai multe domenii, inclusiv pentru reformarea justiţiei.

SURSA: jurnal.md

См. подробнее: http://politmoldova.com/ue-a-decis-sa-inghete-finantarea-pentru-republica-moldova.html


Loading...
Barack Obama cere Rusiei să convingă forţele de autoapărare să nu atace armata ucraineană
The Guardian: Новый кризис спровоцирует распад ЕС
В Чадыр-Лунге предлагают установить памятник Оглану
Молдова и Китай подпишут соглашение о свободной торговле
Германия сыграла вничью с Чили в Кубке конфедераций
Кладбище космических кораблей: что это и где находится?

Добавить комментарий: