Grecii au demonstrat că sunt un popor care-şi decide propria soartă!

Grecii au demonstrat că sunt un popor care-şi decide propria soartă!

Răspunsul negativ, acordat de greci la referendumul din 5 iulie, este un semnal pentru toată Europa că marile capitaluri şi creditorii nu trebuie să ţină ostatici state întregi şi să le impună propria voinţă. Declaraţia a fost făcută de liderul „Blocului Roşu” (Casa Noastră – Moldova), Grigore Petrenco, după plebiscitul din Grecia, unde elenii au spus NU presiunilor financiare ale creditorilor internaţionali.

„Urmăresc modul în care, pe reţele de socializare, diferiţi bloggeri proguvernamentali, „analişti” universali de serviciu şi funcţionari semi-guvernamentali s-au năpustit asupra grecilor, a lui Tsipras şi asupra rezultatelor referendumului. Încearcă să simplifice totul, să discrediteze, să compare poporul Greciei cu nişte trântori, care nu vor să întoarcă datoriile – curată propagandă capitalistă”, a scris politicianul pe reţele de socializare.

Potrivit sursei citate, „victoria la referendum înseamnă nu doar un simplu refuz de a-şi plăti datoriile, ci este un refuz de a accepta condiţiile înrobitoare ale Troicii creditorilor”.

„Le-au impus aceste condiţii de mai multe ori, le-au prescris Greciei aceleaşi reţete (să-şi mai strângă cureaua, să reducă plăţile sociale, să ia pe datorii, pentru a stinge restanţele), dar situaţia simplilor cetăţeni eleni şi a economiei nu se îmbunătăţea, ci doar degrada văzând cu ochii. Datoria creştea, numărul locurilor de muncă se reducea, veniturile populaţiei scădeau. Singurii care în asemenea condiţii avea de câştigat, erau creditorii şi marile capitaluri, care a scufundat poporul Greciei în datorii, cu ajutorul guvernelor-marionete de la Atena. Poporul Greciei nu are perspective de a ieşi din această gaură neagră a sistemului capitalist. Chiar dacă şomerii vor primi de lucru, vor majora capacitatea sa de muncă de trei ori, iar economia se va relansa, 300 de miliarde de euro nu le vor putea întoarce nici ei, nici măcar nepoţii lor niciodată. Grecii înţeleg acest lucru”, a menţionat Petrenco.

Politicianul consideră că „acest NU al grecilor, spus la referendum, înseamnă că grecii nu mai vor să trăiască aşa cum au trăit”. „Este un semnal pentru întreaga Europă că marile capitaluri şi creditorii nu trebuie să ţină ostatici state întregi şi să le impună propria voinţă. Prin acest NU, grecii au demonstrat că suveranitatea le aparţine lor şi nu FMI, BCE şi eurobirocraţilor de la Bruxelles. Ţipras şi Grecia au refuzat! Ei deja au învins! Ei au demonstrat că sunt un popor care îşi decide singur propria soartă!”, a subliniat liderul Blocului Roşu”, singura formaţiune din Moldova care şi-a anunţat public solidaritatea cu poporul şi Guvernul Greciei.

Poporul elen a respins duminică, 5 iulie, prin referendum măsurile de austeritate şi impuse de creditorii internaţionali ai Greciei. Potrivit rezultatelor preliminare, 61,28% dintre alegători greci au respins măsurile economice asupra cărora insistă Troica internaţională (Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană), iar 38,72% s-au pronunţat în favoarea acestora. Prezenţa la urne a fost de 62,51%.

Grecii au fost chemaţi duminică, 5 iulie, la referendum la iniţiativa Premierului Alexis Tsipras, lider al formaţiunii de stânga „Siryza”, să se pronunţe referitor la măsurile de austeritate impuse de creditorii internaţionali.

См. подробнее: http://politmoldova.com/grecii-au-demonstrat-ca-sunt-un-popor-care-si-decide-propria-soarta.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

восемь − один =