Filat merge s-o convingă pe Nuland că va fi un premier bun

Filat merge s-o convingă pe Nuland că va fi un premier bun

Se pare că PLDM a identificat candidatura la funcția de prim-ministru, acesta fiind nimeni altul decât Vlad Filat. Doar că, pe lângă înțelegerea cu potențialii parteneri de coaliție, liderul liberal-democrat are nevoie și de consimțământul nescris al partenerilor de dezvoltare. Cu acest scop, Filat va merge mâine în Croația, unde urmează să aibă o întrevedere cu subsecretarul de stat de la Washington, Victoria Nuland. 

Surse din cercurile apropiate ale politicianului liberal-democrat ne-au comunicat că acesta a fost ”invitat” să-i prezinte oficialului american argumentele că anume el este cea mai bună candidatură la funcția de prim-ministru, dar și pentru a oferi explicații legate de situația social-politică și economică din Republica Moldova.

La aceeași întrevedere Vlad Filat ar urma să audă și ”verdictul” emisarului SUA, de care depinde evoluția negocierilor în vederea creării unei majorități parlamentare stabile și pro-europene.

Am încercat să obținem o confirmare, însă șefa serviciului de presă a PLDM, Larisa Manole nu ne-a răspuns la telefon, iar vicepreședintele formațiunii, Valeriu Streleț, ne-a spus că nu cunoaște deocamdată nimic și că decizia de a face publică această informație, îi aparține în exclusivitate lui Vlad Filat.

http://deschide.md/ro/news/politic/16606/SURSE–Filat-merge-s-o-conving%C4%83-pe-Nuland-c%C4%83-va-fi-un-premier-bun.htm

См. подробнее: http://politmoldova.com/filat-merge-s-o-convinga-pe-nuland-ca-va-fi-un-premier-bun.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двадцать − 14 =