Victoria lui Dorin Chirtoacă este ca un cuțit cu un singur tăiș, foarte ascuțit

Victoria lui Dorin Chirtoacă este ca un cuțit cu un singur tăiș, foarte ascuțit

”Victoria lui Dorin Chirtoacă (Partidul Liberal) la Primăria Chișinăului poate fi privită drept excepția care întărește regula. Prinși între două discursuri pseudo edilitare mediocre, lipsiți de cele mai elementare proiecte de dezvoltare dintre care să aleagă, chișinăuenii s-au trezit nevoiți să aleagă (pentru a cîta oară?) între două rele administrative”, menționează, într-un material publicat în ”Ziarul de Iași”, consultantul politic, Radu Popescu.

În lipsa speranței într-un viitor mai bun și fideli principiului „eeeei, mai rău să nu fie”, chișinăuenii au decis să continue cu cel care le-a fost primar timp de două mandate deja, chiar dacă în tot acest timp Chișinăul a devenit un oraș din ce în ce mai murdar și mai lipsit de perspective realiste de dezvoltare. Așa că, împotriva oricărei rațiuni, iată că ulciorul a mers și a treia oară la apă”, afirmă Radu Popescu, citat de TRIBUNA.

În opinia sa, ”victoria conjuncturală a lui Dorin Chirtoacă la primăria Chișinăului din acest an poate fi văzută ca un cuțit cu un singur tăiș, foarte ascuțit”. ”Faptul că electoratul chișinăuean îl cuplează pe Dorin Chirtoacă cu aspirațiile europene ale unei capitale suferinde reprezintă o capcană pe termen mediu și lung. Atît timp cît Chișinăul va fi administrat cu aceeași superficialitate și indolență ca în ultimii opt ani, este foarte posibil ca marea masă a alegătorilor, dezamăgiți, chiar să creadă că acestea sînt valorile europene spre care tinde Republica Moldova”, notează sursa citată.

Radu Popescu ”speră din toată inima ca acest al treilea mandat al lui Dorin Chirtoacă la primăria Chișinăului să îi aducă acestuia și atît de necesara trezire la realitate și bun-simț, altfel această victorie simbolică împotriva marionetelor Kremlinului din acest an va fi tot atît de utilă Basarabiei europene precum un șirag de covrigi cu mac și sare, fierbinți și pufoși, pentru cineva care se chinuie din răsputeri să țină o cură de slăbire”.

См. подробнее: http://politmoldova.com/victoria-lui-dorin-chirtoaca-este-ca-un-cutit-cu-un-singur-tais-foarte-ascutit.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шестнадцать + семнадцать =