Washingtonul îl va ajuta pe Poroșenko să unească Ucraina

kerry_businessinsider_com

Statele Unite ale Americii /SUA/ îl vor susține pe viitorul președinte ucrainean în eforturile sale pentru făurirea unei Ucraine »unite», a declarat luni seara secretarul de stat John Kerry, în momentul în care comisia electorală anunța victoria lui Petro Poroșenko la alegerile prezidențiale care au avut loc duminică, relatează AFP.

Potrivit declarațiilor lui Kerry, Washingtonul va susține eforturile președintelui ales și ale ucrainenilor pentru »a-și lua în mîini viitorul într-o Ucraină mai unită, sigură, independentă și prosperă».

»Statele Unite condamnă și resping ocupația rusă și tentativa de anexare a Crimeii și sînt hotărîți să lucreze împreună cu Ucraina și alte țări pentru a găsi o soluție pașnică la conflictul» din regiunile de est, controlate de către separatiști proruși, a afirmat șeful diplomației americane, pentru care scrutinul de duminică reprezintă »o victorie a democrației».

Duminică, președintele american, Barack Obama, a salutat »curajul» alegătorilor ucraineni care au mers la vot în regiunile din estul Ucrainei, »în pofida provocărilor și a violenței».

 agerpres.ro

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять × три =