Putin, Lukașenko și Nazarbaev vor semna acordul cu privire la Uniunea Economică Eurasiatică

putin(3)

Preşedinţii din Rusia, Belarus şi Kazahstan intenționează să semneze la Astana acordul cu privire la Uniunea Economică Eurasiatică.

Semnarea documentului este preconizată pentru 29 mai, iar va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2015, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

La reuniunea ordinară a Consiliului Economic Eurasiatic părțile vor discuta despre activitatea viitoare a Uniunii vamale și Spațiului economic comun.

De asemenea, vor fi abordate aspecte ale aderării Armeniei la acordul privind Uniunea Economică Eurasiatică și pregătirea «foii de parcurs» pentru adaptarea legislației Kîrgîzstanului la cadrul juridic al Uniunii vamale și Spațiului economic comun.

În acest sens, serviciul de presă al Kremlinului a declarat: » Trei state își asumă obligația de a garanta libera circulație a mărfurilor, serviciilor, capitalului și forței de muncă, a pune în aplicare politici coordonate în sectoarele-cheie. Astfel, se formează cea mai mare piață comună în spațiul CSI, de 170 milioane de oameni, care va deveni un nou și puternic centru de dezvoltare economică».

ntv.ru

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

три × 2 =