Dezbateri contradictorii şi opinii împărţite. Ce va urma după alegerile din Ucraina

1401046315_6639_vyiboryi_reuters_25694100

În urma alegerilor din Ucraina, situaţia din regiune se va stabiliza, iar ţara va avea un preşedinte legitim. De această părere au fost cei mai mulţi dintre invitaţii emisiunii Vox Publika. Telespectatorii au avut însă o altă opinie. Rezultatele televotingului au arătat că majoritatea crede că situaţia politică şi economică va continua să se agraveze după scrutin.

«Ei au devenit mai puternici, mai uniţi. Acest lucru este foarte important pentru Ucraina. Poporul s-a manifestat», specialist în PR Valentin Balan.

«Cu siguranţă, după scrutin, situaţia din Ucraina se va îmbunătăţi. După ce alegătorii şi-au exprimat voinţa politică la alegeri, nimeni nu va îndrăzni să pună la îndoială alegerea lor«, este de părere expertul în drept constituţional Nicolae Osmochescu.

Unii invitaţi ai emisiunii consideră însă că, în urma alegerilor, situaţia din Ucraina nu se va schimba.

«Nu cred că, în urma alegerilor, poporul ucrainean va scăpa de haos, război civil şi probleme sociale. Cred că ucrainenii vor trăi mai rău decât până la protestele de pe Maidan», este de părere preşedintele mişcării de tineret «Voievod», Nicolae Pascaru.

În cadrul emisiunii Vox Publika, telespectatorii au fost întrebaţi dacă situaţia din Ucraina se va îmbunătăţi după scrutinul din 25 mai. Doar o treime a spus că alegerea preşedintelui va stabiliza situaţia din ţara vecină.

publika.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семь − 6 =