Unionismul l-a făcut pe Dorin Chirtoacă primar

Unionismul l-a făcut pe Dorin Chirtoacă primar

„Dorin Chirtoacă a dobîndit un nou mandat pe mîna unor alegători care ştiau că acesta este un simbol al unionismului, de care nu s-a ferit niciodată. În acest sens putem spune că Unionismul l-a făcut pe Dorin Chirtoacă primar, deoarece dacă ar fi fost ca votul să fie efectiv unul pe realizări, cel mai probabil că rezultatul ar fi fost poate unul diferit”, scrie, într-o postare pe voxpublika, Marius Dorin Lulea, istoric, specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie.

„Este adevărat pe de altă parte că, indiferent cîtă voinţă ar fi avut primarul în implementarea reformelor, limitările bugetare ale celui de al doilea stat românesc fac ca pretenţiile să fie limitate de constrîngerile financiare”, notează sursa, citată de TRIBUNA.

El crede că „votul pentru Unionism confirmă încă o dată trendul crescător pe care îl are în societate curentul reunirii cu România, procentele fiind izbitor de asemănătoare cu înclinaţia pe care o are populaţia faţă de acest subiect şi reflectate de sondajele de opinie”.

„Mulţi au reproşat României că nu s-a implicat mai mult în aceste alegeri. Dar în asta constă diferenţa între România şi Rusia: respectarea celorlalţi. Susţineri au existat prin mesajele politice lansate de la Bucureşti şi care au indicat în clar ce vot trebuie să dea cei care îşi asumă identitatea românească, dar ele nu au trecut dincolo de lege, adică în finanţări ilegale”, mai afirmă Marius Dorin Lulea.

См. подробнее: http://politmoldova.com/unionismul-l-a-facut-pe-dorin-chirtoaca-primar.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

12 − 4 =