Fiul ex-Preşedintelui Moldovei, pe banca acuzaţilor în România

Fiul ex-Preşedintelui Moldovei, pe banca acuzaţilor în România

Dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului Preşedinte al Moldovei, Petru Lucinschi, a fost trimis în judecată, alături de ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop. Cei doi sunt acuzaţi de şantajarea unui om de afaceri cu un dosar penal, comunică digi24.ro.

Primul termen de judecată în acest proces va avea loc luni, 29 iunie, la Curtea de Apel Bucureşti, când instanţa va lua în discuţie menţinerea sau nu a controlului judiciar.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi, ajutat de avocatul Radu Pricop şi de procurorul Remus Tudoran Jurj, l-a constrâns pe omul de afaceri Alexandru Horpoş să îi dea patru milioane de euro, pentru a-şi retrage o plângere formulată la DIICOT, care face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

Ginerele fostului preşedinte român, Traian Băsescu, l-ar fi sprijinit în activitatea infracţională pe Lucinschi prin redactarea, în anul 2013, a plângerii penale care face obiectul unui dosar penal şi prin formularea ulterioară, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, a mai multor soluţii nelegale, pentru remiterea sumei de patru milioane de euro către Lucinschi, inclusiv cea privind recunoaşterea unei datorii fictive, care a fost acceptată de omul de afaceri, „sub imperiul constrângerilor repetate”, susţin procurorii, citează digi24.ro.

Anchetatorii mai spun că în perioada ianuarie 2015-martie 2015, Remus Tudoran Jurj, în calitate de procuror DIICOT, având în instrumentare două dosare penale care îl priveau pe acelaşi om de afaceri, l-a sprijinit în mod constant pe Sergiu Lucinschi, prin dirijarea unor momente ale anchetei penale într-o manieră fie favorabilă, fie nefavorabilă omului de afaceri cercetat, în funcţie de cum decurgeau discuţiile pentru remiterea banilor.

См. подробнее: http://politmoldova.com/fiul-ex-presedintelui-moldovei-pe-banca-acuzatilor-in-romania.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 × 4 =