Duminică, 28 iunie, în ţară va avea loc turul doi al alegerilor locale

Duminică, 28 iunie, în ţară va avea loc turul doi al alegerilor locale

În această duminică, 28 iunie, în peste 457 de localităţi din Republica Moldova se va desfăşura turul II al scrutinului local general, iar în două – alegeri repetate.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, în cadrul alegerilor locale generale din 14 iunie curent, urmau să fie aleşi 898 de primari ai localităţilor şi 11,680 de consilieri locali, dintre care — 1,116 în consiliile locale de nivelul II şi 10,564 în consiliile locale de nivelul I.

La 14 iunie, alegerile s-au desfăşurat în cadrul a 35 circumscripţii electorale de nivelul doi. Rata de participare la alegeri pe întreg teritoriul Republicii Moldova înregistrată la închiderea secţiilor de votare a fost de 49.00% , iar în municipiul Chişinău — de 47.41%.

Deoarece pe 14 iunie 2015 în 457 localităţi nici-unul dintre candidaţii la funcţia de primar nu a acumulat 50% din voturile alegătorilor necesare pentru victoria în alegeri, pe 28 iunie va fi organizat turul doi de scrutin, iar în 2 localităţi — alegeri repetate.

Alegătorii care, în perioada dintre primul și cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, și-au schimbat domiciliul sau reședința vor putea vota în baza acelorași liste electorale, în secțiile de votare conform reședinței existente la data primului tur, din 14 iunie 2015.

De asemenea, persoanele care între timp au împlinit vârsta de 18 ani vor putea vota în secțiile de votare conform domiciliului sau reședinței și vor fi incluși în lista electorală suplimentară. Alegătorii a căror reședință a expirat în această perioadă vor putea vota în secția de votare în raza căreia își au domiciliul, dacă în circumscripția respectivă se va desfășura turul al doilea al alegerilor locale generale.

Potrivit hotărârii CEC, persoanele care dețin acte de identitate fără cod numeric personal vor putea vota, fiind incluși în lista electorală suplimentară, dacă vor demonstra faptul domicilierii lor în perimetrul secției de votare respective.

См. подробнее: http://politmoldova.com/duminica-28-iunie-in-tara-va-avea-loc-turul-doi-al-alegerilor-locale.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

один × четыре =