Alegeri în Ucraina. Moldova deschide două secții de vot

VOTARE - IASI
Cetăţenii ucraineni din R. Moldova vor putea participa duminică, 25 mai, la alegerile prezidenţiale din Ucraina. Pentru asta au fost deschise două secţii de vot, una la Chişinău, în incinta Ambasadei Ucrainei, şi alta la Consulatul Ucrainei din Bălţi, transmite Politik.md.
Fiecare ucrainean din R. Moldova va putea vota la aceste două secții de votare în intervalul 8.00 şi 20.00, având la sine pașaportul.
Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în R. Moldova, Serghei Pirojkov, susține că alegerile ale preşedintelui Ucrainei au o importanţă majoră pentru soarta politică a ţării. „De aceste alegeri, depinde prezentul şi viitorul statului nostru.
Pe teritoriul Moldovei locuiesc un număr impunător de cetăţeni ucraineni. Avem înregistraţi circa 56 de mii de alegători, dintre care 90% locuiesc în regiunea transnistreană, pe care îi chem să-şi utilizeze dreptul constituţional în vederea alegerii viitorului preşedinte”, a declarat Serghei Pirojkov, în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit diplomatului ucrainean la scrutin pot participa doar persoanele care au fost incluse în listele electorale, fiecărui cetăţean fiindu-i trimise în prealabil invitaţii personale.

Menționăm că Ambasada Ucrainei a înfiinţat o linie fierbinte telefonică: +373 22 582 825 şi o pagină electronicăpentru a putea oferi cetățenilor ucraineni servicii de consultanță.

politik.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два × два =