Președintele Nicolae Timofti l-a primit în vizită pe Secretarul Forțelor Navale ale SUA

Președintele Nicolae Timofti l-a primit în vizită pe Secretarul Forțelor Navale ale SUA

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit astăzi în vizită pe Secretarul Forțelor Navale ale Statelor Unite, Ray Mabus, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În cadrul discuțiilor a fost abordat subiectul securității regionale și a Republicii Moldova în particular, dar și cooperarea moldo-americană în diverse domenii.

Șeful statului a apreciat sprijinul pe care SUA îl oferă țării noastre, inclusiv în modernizarea ramurii tehnico-militare. De asemenea, Președintele Timofti a menționat că Republica Moldova este deschisă să colaboreze cu Alianța Tratatului Nord-Atlantic (NATO) în limitele stabilite de dreptul internațional și a subliniat necesitatea modernizării în continuare, cu sprijinul partenerilor, a  forțelor militare ale Moldovei.

În context, Ray Mabus a salutat inițiativa Republicii Moldova de a crește bugetul de apărare și a menționat că reforma armatei trebuie să fie implementată concomitent cu cea a justiției, iar combaterea corupției să rămînă o prioritate pentru autorități. „Vizita mea în R. Moldova, o țară fără ieșire directă la mare, reprezintă o dovadă în plus a importanței acestui stat în zona Mării Negre”.

Părțile au apreciat pozitiv cooperarea dintre armata Republicii Moldova și Forțele Navale ale SUA, care are drept scop sporirea capacității de apărare a țării noastre.

См. подробнее: http://politmoldova.com/presedintele-nicolae-timofti-l-a-primit-in-vizita-pe-secretarul-fortelor-navale-ale-sua.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × два =