CEC a stabilit particularitățile votării în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale

CEC a stabilit particularitățile votării în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale

Alegătorii care în perioada dintre primul și cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale și-au schimbat domiciliul sau reședința vor putea vota în baza acelorași liste electorale, în secțiile de votare conform reședinței existente la data de 14 iunie 2015. Decizia a fost luată ieri de către Comisia Electorală Centrală (CEC), informează MOLDPRES.

CEC a stabilit de asemenea că persoanele care au împlinit vîrsta de 18 ani, în perioada dintre cele două scrutine, vor putea vota în secțiile de votare conform domiciliului sau reședinței și vor fi incluse în lista electorală suplimentară.

Totodată, ieri Comisia a aprobat instrucțiunea privind procedura de renumărare a buletinelor de vot la alegerile locale. Documentul stabilește că renumărarea voturilor se dispune de instanța de judecată abilitată și are loc în cel mult șapte zile de la data adoptării hotărîrii respective.

Pe data de 28 iunie va fi organizat al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor în 457 de localităţi din Republica Moldova, iar în alte trei localități se va desfășura votarea repetată.

См. подробнее: http://politmoldova.com/cec-a-stabilit-particularitatile-votarii-in-cadrul-celui-de-al-doilea-tur-al-alegerilor-locale.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

10 − 9 =