De marţi, sindicatele organizează protestele pedagogilor solicitând majorarea salariilor

yrgv

Reprezentanţii sindicatelor lucrătorilor din sfera educaţiei şi culturii organizează, începând de marţi, acţiuni de protest solicitând majorarea salariilor cu 50% pentru cadrele didactice din ţară, transmite agenţia News-Moldova.

Membrii sindicatelor au luat această decizie după ce autorităţile au refuzat să negocieze pe această chestiune. În afară de majorarea salariilor, protestatarii vor solicita şi majorarea adaosului la salarii pentru cei care deţin un grad ştiinţific (1000 de lei pentru doctor în ştiinţe şi 1500 de lei pentru doctor habilitat), precum şi mărirea numărului de burse pentru studenţi.

După cum se comunică, mitingurile se vor desfăşura timp de câteva zile. Participanţii intenţionează să picheteze sediul Guvernului. La 11 aprilie va avea loc o acţiune de protest în faţa Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.

Se prevede ca la proteste să participe 5 mii de pedagogi din toată ţara.

Dacă şi aceste acţiuni vor rămâne fără răspuns, sindicatele lucrătorilor din sfera educaţiei şi cultură vor declanşa în luna mai greva generală a pedagogilor întrerupând procesul de studii.

La momentul de faţă, salariul mediu al unui pedagog din RM este de 3300 de lei.

News-Moldova

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

тринадцать − тринадцать =