Putin: o normalizare rapidă a relațiilor cu Ucraina după alegeri nu se va produce

75358Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu se așteaptă la normalizarea rapidă a relațiilor dintre Ucraina și Rusia după alegerile prezidențiale, din cauza operațiunii antitero din estul Ucrainei.

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite recente în China, scrie DW.

«Relațiile bune cu oamenii care vin la putere pe fundalul unei operațiuni militare împotriva populației din sud-estul Ucrainei – asta va fi dificil», — scrie DW citînd dpa.

Putin, de asemenea, a comentat cu privire la acuzațiile aduse Moscovei că trupele rusești continuă să rămînă aproape de granița cu Ucraina.

» Unitățile militare se întorc în cazărmi, pentru a evita orice speculații cu privire la faptul că noi am zădărnici alegerile prezidențiale», — a declarat președintele Federației Ruse .

Amintim, la conferința de presă privind vizita în China, Putin a declarat că Rusia își retrage trupele de la granița cu Ucraina pentru a crea condiții propice viitoarelor alegeri prezidențiale. De asemenea, el a spus că a cerut Ministerului Apărării să-și retragă trupele, chiar și de pe poligoanele în zonele de frontieră.

noi.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пятнадцать + 12 =