Declarațiile lui Filat în fața diplomaților NATO

68781ad4b962416dbe84684255867961

Autoritățile Republicii Moldova vor insista asupra dreptului suveran al țării de a înainta pe calea aleasă, cea de integrare europeană.

Autoritățile Republicii Moldova vor insista asupra dreptului suveran al țării de a înainta pe calea aleasă, cea de integrare europeană.

 Cu această declarație a ieșit liderul PLDM, Vlad Filat, în faţa a peste o sută de diplomaţi, oficiali din Guvernul şi Congresul SUA, lideri ai ONG-urilor şi organizaţiilor internaţionale, la Consiliul Nord-Atlantic.

Liberal-democratul a ținut un discurs intitulat «Building Momentum Moldova», în cadrul căruia a vorbit despre viitorul european al Republicii Moldova și dreptul suveran al țării.
«Republica Moldova este o ţară mică, dar valorile pe care le împărtăşim şi pentru care luptăm sînt imense: libertate, democraţie, demnitate, suveranitate şi pace. Republica Moldova îşi doreşte un viitor marcat de aceste principii, adică un viitor european, şi vom insista pe dreptul nostru suveran de a înainta pe calea aleasă, cea de integrare europeană», a menţionat Filat.
Amintim că liderul PLDM efectuează o vizită de lucru în Statele Unite. Acesta a precizat anterior că optează pentru stabilirea unui parteneriat strategic între Moldova și SUA.

noi.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × два =