OSCE/ODIHR condamnă sistarea emisiei postului „Rossia 24” în Moldova

OSCE/ODIHR condamnă sistarea emisiei postului „Rossia 24” în Moldova

Misiunea de observatori electorali ai Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) condamnă suspendarea emisiei postului de televiziune „Rossia 24” pe teritoriul Moldovei, specificând că decizia CCA contravine normelor.

„La 27 mai, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a reînnoit interdicția pentru postul „Rossia 24”, pentru presupusa propagandă, instigare la ură și amenințări la adresa securității naționale. Această decizie încalcă principiul proporționalității și vine în contradicție cu punctul 9.1 al Documentului OSCE de la Copenhaga din 1990. Mai mulţi interlocutori ai OSCE/ODIHR LEOM au pus la îndoială independența CCA de influenţa politică”, se spune într-un Raport preliminar al Misiunii OSCE/ODIHR de monitorizare a alegerilor în Moldova.

În vara anului 2014, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a decis sistarea emisiei pe teritoriul Moldovei a postului de televiziune „Rossia-24” pentru o perioadă de şase luni. Ulterior, postul TV şi-a reluat activitatea.

Însă recent, la 27 mai curent, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a decis suspendarea retransmiterii postului TV rusesc „Rossia 24” pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă nedeterminată.

Membrii CCA au votat în unanimitate pentru această decizie, inclusiv reprezentantul Partidului Comuniştilor din CCA, Artur Cozma.

Hotărârea CCA a fost atacată în instanţă de preşedintele partidului „Casa noastră – Moldova”, ex-deputat, Grigore Petrenco. La 3 iunie curent, Curtea de Apel Chişinău a păstrat în vigoare decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului privind suspendarea emisiei pe teritoriul Moldovei a postului rusesc „Rossia 24”. Politicianul a anunţat că va ataca decizia în instanţa superioară şi este gata să meargă la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

См. подробнее: http://politmoldova.com/osce-odihr-condamna-sistarea-emisiei-postului-rossia-24-in-moldova.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пятнадцать − шесть =