Plahotniuc, sursa principală a cancerului, corupţiei şi a disfuncţionalităţilor din Guvern

Plahotniuc, sursa principală a cancerului, corupţiei şi a disfuncţionalităţilor din Guvern

Sistemul politic din Republica Moldova, şi anume guvernarea s-a dovedit falimentară, iar Vladimir Plahotniuc este sursa principală a cancerului, corupţiei şi a disfuncţionalităţilor din Guvern. Declaraţia a fost făcută de către analistul Fundaţiei Jamestown, Vladimir Socor, într-un interviu pentru Ziare.com.

Expertul a menţionat că principalul beneficiar al justiţiei şi al instituţiilor de drept este partidul condus neoficial de Vladimir Plahotniuc.

„Nu de azi, nu de ieri, ci din 2010, când portofoliile guvernamentale şi agenţiile de reglementare a statului şi mai ales justiţia şi organele de drept au fost împărţite pe criterii de partide politice, principalul beneficiar fiind partidul condus neoficial de Vlad Plahotniuc. Acest partid rămâne sursa principală a cancerului, corupţiei şi a disfuncţionalităţilor din Guvern”, a declarat Vladimir Socor.

Expertul consideră  că reconstituirea unei coaliţii din aceleaşi trei partide nu este o soluţie pentru problemele Republicii Moldova.

„Am avut această coaliţie din 2009 până astăzi, timp de şase ani, şi vedem rezultatele care au fost obţinute. Este o formulă neviabilă. Tot sistemul politic actual al Republicii Moldova şi anume guvernarea prin partidele parlamentare s-a dovedit falimentară”, a menţionat Socor.

Analistul politic a vorbit şi despre rezultatele alegerilor locale din Republica Moldova. Astfel, Socor a spus: „Victoria lui Renato Usatîi la Bălţi era aşteptată din momentul în care autorităţile i-au permis acestui interlop să candideze la alegerile locale”. Comentatorul a mai accentuat că Republica Moldova se va confrunta cu un pericol potenţial de fragmentare teritorială.

Mai mult, sursa afirmă că rezultatele alegerilor din acest oraş declanşează îngrijorări privind o nouă iniţiativă de obţinere a autonomiei locale.

Totodată, analistul a adăugat că rezultatele alegerilor din Orhei, acolo unde Ilan Shor, un om de afaceri implicat în dispariţia unui miliard de dolari de la trei bănci, a fost ales primar, sunt „o surpriză neplăcută”.

În acest context, Vladimir Socor a notat că locuitorii oraşului Orhei pare-se că nu au fost prea mult deranjaţi nici că Ilan Shor nu are prea mult de-a face cu Republica Moldova, nici că e suspectat şi urmărit de instituţiile de anchetă, precizând că în această localitate a triumfat corupţia.

См. подробнее: http://politmoldova.com/plahotniuc-sursa-principala-a-cancerului-coruptiei-si-a-disfunctionalitatilor-din-guvern.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре × два =