Strategia politică adoptată de liberali pare a fi o echilibristică pe marginea prăpastiei

Strategia politică adoptată de liberali pare a fi o echilibristică pe marginea prăpastiei

„Comportamentul liberalilor la viitoarele negocieri depinde de felul în care foștii colegi de alianță vor acorda susținerea lor domnului Chirtoacă, dar și de modul în care vor fi configurate conducerile raionale, acolo unde liberalii nu au reușit să obțină majoritatea”, de această părere este cunoscutul jurnalist, Victor Nichituş.

După cum relatează TRIBUNA, într-o postare pe blogul său el scrie că „domnul Ghimpu a aruncat pisica moartă în grădina Partidului Democrat și a spus cu subiect și predicat că liderii Partidului Democrat ar prefera mai degrabă o alianță cu Partidul Comuniștilor, decît cu liberalii”.

„Strategia politică adoptată de liberali pare a fi o echilibristică pe marginea prăpastiei. Jocul cu răbdarea foștilor colegi de alianță poate face ca domnul Chirtoacă să piardă pe 28 iunie, în turul doi, o anumită cotă de alegători de pe segmentul centru-dreapta. În același timp, crește probabilitatea de a-i supăra pe democrați, care deja programează absorbția primarilor comuniști – de ce nu ar face-o și cu puțini primari liberali existenți în provincie?”, notează sursa citată.

Victor Nichituş aminteşte în context şi de declaraţia liderului socialiştilor moldoveni, Igor Dodon, care a îndemnat partidele de la guvernare „să nu se îmbete cu apă rece”, deoarece „faptul că au obținut un rezultat bun în teritoriu nu înseamnă că lumea îi vrea”. De asemenea, el a declarat că socialiştii se vor mobiliza și mai mult pentru a cîștiga municipiul Chişinău.

„În acest context, existența unor convorbiri informale între cele trei părți este bine motivată. Dar, pînă pe data de 28 iunie domnul Ghimpu va avea un discurs sever la adresa democraților și liberal-democraților. E firesc – pentru domnia sa alegerile continuă. Negocierile dintre cele trei formațiuni politice, Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal vor demara a doua zi. E tot atît de firesc. Așa că e bine – Chirtoacă nu a pierdut, iar Chișinăul nu e toată Moldova”, mai scrie Victor Nichituş.

См. подробнее: http://politmoldova.com/strategia-politica-adoptata-de-liberali-pare-a-fi-o-echilibristica-pe-marginea-prapastiei.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четырнадцать − 4 =