Republica Donețk cere DESCHIDEREA FRONTIEREI cu Rusia

1397416637_1397381873_0747_720x480«Republica Populară Doneţk» intenţionează să-şi deschidă duminică, 18 mai, graniţa cu Rusia, a anunţat autoproclamatul guvernator «popular», Pavel Gubarev.

Gubarev a convocat un miting important pentru duminică la Doneţk, cînd, potrivit propriilor afirmaţii, vor fi adoptate o serie de decizii importante. În special, militanţii proruşi intenţionează «să deschidă frontiera cu Rusia» şi să solicite unităţilor militare dislocate pe teritoriul Doneţkului «fie să depună jurămînt de credinţă populaţiei Republicii Populare Doneţk, fie să plece de pe pămîntul nostru».

«Apelul nostru civil va fi adresat grănicerilor ucraineni, angajaţilor de la punctele vamale, unităţilor militare de pe teritoriul republicii. Ei trebuie fie să treacă fără întîrziere în subordinea organelor de putere ale Republicii Populare Doneţk, fie să-şi părăsească slujba şi să se transfere în alte regiuni», scrie Gubarev.

«Această cerinţă se aplică tuturor angajaţilor de la graniţa ruso-ucraineană, celor din aeroporturi şi turnuri de control şi unităţilor militare» ucrainene din Doneţk, a mai spus Gubarev, fără să precizeze ce se va întîmpla dacă aceştia nu se vor conform ordinului său.

Mass-media ucrainene anterior au informat că rebelii din regiunile Donețk și Lugansk ar fi încercat să ia sub control granița cu Rusia, dar atacurile lor au fost respinse.

jurnalul.ro

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

тринадцать − семь =