Deputat: După semnarea Acordului de Asociere, vom fi o colonie a UE

Gheorge_Petrenco_2
După semnarea Acordului de Asociere, R. Moldova va deveni o colonie a Uniunii Europene, iar conducerea țării nu va mai putea adopta nici o decizie independentă, comunică Politik.md. Această declarație a fost făcută ieri, 15 mai de către deputatului comunist, Grigore Petrenco, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.
Totodată, deputatul comunist susține că UE ar impune autoritățile de la Chișinău să semneze Acordul de Asociere a R. Moldova la UE, și asta în contextul crizei din Ucraina. „Chiar dacă ei știu că doar 36% din cetățenii moldoveni susțin ideea integrării europene, europenii ne impun și cer semnarea cât mai rapidă a acestui Acord”, a declarat Grigore Petrenco.
Referindu-se la conflictul transnistrean, comunistul afirmă că ne așteaptă o situație similară celei din Ucraina. „Conducerea țării cunoaște foarte bine, care vor fi efectele după semnarea Acordului de Asociere, dar merge conștient la divizarea societății moldovenești.
Din punct de vedere politic noi ne obligăm să respectăm toate directivele UE, fără să putem influența procesul de luare a deciziilor. Ei vor lua decizii pentru noi, ceea ce înseamnă că transferăm o parte din suveranitatea noastră la Bruxelles, iar asta se numește colonie. Vom fi colonie a UE”, se alarmează Peternco .
Politik.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четырнадцать + восемнадцать =