Partidul Democrat a inceput sa cumpere alegatorii (foto)

plah

Chiar dacă încă nu a fost dat startul campaniei electorale unele partide politice, mai recent Partidul Democrat a început să-și cumpere alegătorii, relatează Actualități.md.

Pe rețelele de soacializare au apărut mai multe fotografii postate de către internauți care prezintă pachete cu simbolul Partidului Democrat pline cu produse alimentare, dar și o sticlă de tărie.

Recent în Găgăuzia au fost  „felicitați” în ajunul Zilei Victoriei veteranii dar și locatarii din regiune cu daruri ce conțin produse alimentare. În pachet era și o scrisoare  de felicitare venită din partea reprezentatului PD-ului, primarul municipiului Comrat Nicoalai Dudoglo.

image

image.jpgп

 

 

În acest context legislația prevede că… candidaţii care vor oferi alegătorilor bani, bunuri, servicii sau alte avantaje, vor fi pasibili de pedeapsă penală. Potrivit amendamentului, oferirea bunurilor, serviciilor ori altor avantaje alegătorului, pentru a-l determina să-şi exercite drepturile sale electorale în cadrul alegerilor parlamentare, locale ori în cadrul referendumului se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 200 de ore, între 200și 500 unități convenționale sau cu închisoare de până la 5 ani.

10170922_637109953036308_6515341614823163409_n

actualitati.md

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × четыре =