Vizită de rang înalt la Institutul Mamei și Copilului

814be4be06694eaeb0723a3173247663

Vizita făcută a fost o ocazie pentru oficialul moldovean să pledeze pentru sprijinul Germaniei în vederea modernizării acestui spital.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Corman și vicepreședintele Parlamentului Germaniei (Bundestag) Ulla Schmidt au vizitat astăzi Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

 Vizita făcută a fost o ocazie pentru oficialul moldovean să pledeze pentru sprijinul Germaniei în vederea modernizării acestui spital.

“Suntem europeni și vrem ca acest spital să ajungă un spital european. Trebuie să ne mobilizăm cu acest proiect, anume campania Renaște Moldova, care trebuie să fie un proiect de succes”, a declarat speakerul Parlamentului Igor Corman. El a adăugat că a discutat cu doamna Ulla Schmidt despre o colaborare între un spital de vârf din Germania și IMC din Chișinău. „Ne susțin în acest interes al nostru, în acest proiect inițiat”, a adăugat Igor Corman referindu-se la partenerii germani. Președintele Parlamentului Republicii Moldova s-a angajat că va contribui și el din punct de vedere financiar în cadrul campaniei de strângere de fonduri, spunând că și alți deputați vor face același lucru.

Vicepreședintele Bundestagului, Ulla Schmidt, care a fost și ministru al Sănătății în Germania, a mulțumit pentru ocazia de a vizita spitalul și a spus că este important să fie asigurată o bază tehnică de nivel înalt în domeniul sănătății.

“Susțin această doleanță, obiectivul vostru, să fie o instituție modernă și să corespundă standardelor. Nu pot să promit nimic, dar voi lua cu mine această doleanță și voi încerca să caut un partener sau mai mulți și sunt sigură că unul voi găsi. Când se depun eforturi din mai multe părți, vom reuși. Ne vom mai auzi!”, a spus oficialul german.

Menționăm că Campania Renaște Moldova a fost declanșată în luna aprilie și se va derula până la sfârșitul acestui an, propunându-și să strângă fonduri pentru modernizarea Institutului Mamei și Copilului.

moldova.org

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двадцать − 15 =