Polonia va acorda Moldovei un credit de 100 de milioane de euro pentru modernizarea sectorului animalier

zzzzzzzz

«Polonia va acorda Moldovei un credit de 100 de milioane de euroi, cu condiţii avantajoase, pentru modernizarea sectorului animalier», a comunicat agenției «Infotag» viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Gheorghe Gaberi.

«Acest credit este neobişnuit şi foarte avantajos. El este preconizat pentru 25 de ani, cu rata anuală de 0,15%, cu o perioadă de graţie de cinci ani. Timp de cinci ani, cu un nivel al inflaţiei de 7-10%, creditul va deveni gratuit», consideră Gaberi.

Viceministrul a menţionat că principala condiţie a acordului este procurarea mărfurilor şi serviciilor din Polonia, fapt cu care Moldova este de acord.

«Pentru procurarea mărfurilor şi serviciilor vor fi folosite peste 50% din surse. Este exact ceea ce ne dorim, deoarece folosim aceste surse pentru modernizarea sectorului animalier, iar la acest capitol Polonia are o experienţă imensă, depăşind pe un şir de indici chiar şi Germania. Ea produce utilajul necesar, creşte vitele la sine în ţară, dar preţurile pentru acestea sînt cu 30-40% mai mici decît în Germania. Se presupune că de pe urma acestui acord vor avea de cîştigat toţi», a afirmat Gheorghe Gaberi.

Infotag

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре + 9 =