Transnistria nu va participa la negocierile în formatul «5+2»

573xTransnistria a refuzat să participe la următoarea rundă de negocieri în formatul «5+2», preconizată să se desfășoare pe 10-11 aprilie la Viena, motivînd că Moldova nu a respectat acordurile de anulare a accizelor pentru importul întreprinderilor din regiune.

Potrivit agenţiei «Infotag», care face referire la surse din cadrul MAE al autoproclamatei RMN, mesajul corespunzător a fost difuzat sîmbătă, 5 aprilie, tuturor părţilor participante la negocieri.

Promisiunea de a anula accizele, introduse în 2014, a fost confirmată la 1 aprilie, în timpul întrevederii de lucru ordinare la Chişinău a reprezentanţilor politici, de vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Colega sa din Tiraspol, Nina Ştanski, a declarat la finele şedinţei că a fost asigurată că problema va fi soluţionată în cadrul şedinţelor în plen a Parlamentului, de joi şi vineri.
«Contăm pe aceasta şi subliniem că dialogul în formatul «5+2″ va continua după anularea normelor enunţate», a menţionat Ştanski.
În interviul acordat presei transnistrene, la finele săptămînii trecute, Ştanski a spus că «este imposibil a avea un dialog în condiţiile sancţiunilor şi limitărilor permanente», menţionînd că «Transnistria nu este pregătită să accepte invitaţia de a participa la urătoarea întrevedere în formatul «5+2».
Reprezentantul Biroului pentru Reintegrare de pe lîngă Guvernul Republicii Moldova, Vasile Magu, a comunicat că «nu a văzut această scrisoare».

noi.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двенадцать − 10 =